X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Formuzal: Dacă Moldova își va pierde suveranitatea, Găgăuzia va începe procesul de autodeterminare

31 iul. 2014,, 17:30   Societate
3344 3
Foto: tribuna.md
În cazul în care Republica Moldova își va pierde suveranitatea, autoritățile Găgăuziei vor începe procesul de autodeterminare. Declarația aparține bașcanului autonomiei găgăuze, Mihail Formuzal, și a fost făcută într-un interviu acordat agenției „Rossia segodnea”.

Formuzal a amintit că acest lucru este prevăzut de rezultatele referendumului din 2 februarie 2014. „Votul majoritar al locuitorilor Găgăuziei în favoarea integrării în Uniunea Vamală a spulberat mitul conducerii moldovenești despre faptul că integrarea europeană nu are alternativă. Solidaritatea cu rezultatele referendumului nostru expusă la nivel de comunități locale denotă faptul că o bună parte, nu este exclus că majoritatea, a cetățenilor țării susține alegerea noastră”, a declarat bașcanul, precizînd că la cea de-a doua întrebare din cadrul referendumului, care avea caracter legislativ, au răspuns pozitiv 98% din electori.

„De aceea, în cazul în care Moldova își va pierde suveranitatea, autoritățile autonomiei vor începe imediat procesul de autodeterminare, conform voinței poporului găgăuz”, a menționat Formuzal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?