X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reidman: În ajunul alegerilor Coaliţia face promisiuni alegătorilor (VIDEO)

31 iul. 2014,, 17:00   Societate
3571 1
Foto: noi.md
„Guvernul Leancă şi-a asumat responsabilitatea pentru proiectul de lege care prevede majorarea salariilor anumitor categorii de angajaţi ai sectorului bugetar, însă nu a explicat de unde vor fi luaţi bani”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă deputatul comunist Oleg Reidman, relatează NOI.md.

"În legea prezentată Parlamentului s-a menţionat că banii vor fi luaţi din fondul social. Însă acesta nu are surse pentru a acoperi cheltuielile. Cînd am întrebat despre sursele de finanţare (căci după alegeri sursele se vor epuiza), nu am primit nici un răspuns", a spus deputatul.

El a adăugat că astăzi, „deficitul Casei Naţionale de Asigurări Sociale este acoperit de bugetul de stat, însă nici cel din urmă nu dispune de bani, bugetul se execută cu un deficit grav.

"Am încercat să-i oprim, întrebîndu-i cum îşi vor îndeplini obligaţiile. Căci legislativul nu îşi poate permite să dea populaţiei promisiuni pe care apoi nu le va îndeplini. Guvernul poate acţiona astfel, dar nu şi Parlamentul. Nu am primit nici o explicaţie şi Guvernul pur şi simplu a decis să îşi asume responsabilitatea", a punctat politicianul.

Totodată, el a explicat că "aparent, recenta cădere bruscă a leului este determinată anume de încercările de a găsi surse finanțiare prin vînzare de valută".

Deputatul a subliniat că "dacă în cadrul Coaliţiei ar fi fost atins un acord cu privire la proiectul în cauză, nimic nu le-ar fi împiedicat să-l voteze şi pe acesta, aşa cum au votat urgent politica bugetar-fiscală în decembrie anul trecut. Toate acestea doar atestă faptul că Coaliţia activează prost în domeniile economiei şi politicii sociale. Guvernul demis pentru corupţie a decis să legalizeze schemele frauduloase, ocolind expertiza anticorupţie, pur şi simplu prin asumarea responsabilităţii", a constatat Oleg Reidman.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?