X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova și Austria vor impulsiona cooperarea economică

31 iul. 2014,, 11:21   Economie
2634 0
Foto: trm.md
Republica Moldova și Austria vor impulsiona cooperarea economică. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul întrevederii vicepremierului, ministrului Economiei, Andrian Candu cu delegația austriacă condusă de vicepreședintele Consiliului Național al Parlamentului Austriei, Karlheinz Kopf.

Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul întrevederii oficialii au discutat stadiul actual al relaţiilor bilaterale şi perspectivele de cooperare în domeniul economic în contextul implementării de către Republica Moldova a componentei economice din Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. Andrian Candu a prezentat oportunităţile de cooperare și de investiții oferite de Moldova în domeniul agriculturii, industriei, îndeosebi în industria constructoare de maşini pe platforma parcurilor industriale şi a zonelor economice libere.

La rîndul său, Karlheinz Kopf a menționat că ritmul de dezvoltare economică al Republicii Moldova și oportunitățile descrise sporesc interesul investitorilor austrieci. Totodată, membrii delegației austriece au salutat progresele pe care le face Republica Moldova în ultima perioadă și au exprimat susţinerea Austriei faţă de parcursul european al țării. Totodată, părțile au convenit ca la toamnă să fie organizată la Chișinău ședința Comisiei interguvernamentale moldo-austriece pentru colaborare comercial-economică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?