Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Italia s-a propus ca Obama și Poroșenko să fie deferiți tribunalului

31 iul. 2014,, 01:26   Externe
9906 12
Foto: ntv.ru
Susținătorii mișcării de independență a regiunii italiene Veneto și renașterii Republicii Venețiene au chemat la convocarea unui nou Tribunal Russell pentru investigarea crimelor de război în Donbas.

Inițiativă a fost lansată de șeful guvernului informal al Republicii Venețiene, Albert Gardin, care a anunțat anterior greva foamei în semn de protest față de politica occidentală relativ la criza din Ucraina.

Potrivit lui, în cadrul procesului ar trebui să fie puși sub acuzare pentru crime de război împotriva populației civile din Donbas președintele american Barack Obama, președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy și președintele Ucrainei Petro Poroșenko, transmite ITAR-TASS.

Tribunalul Russell este un tribunal privat neoficial, organizat de către filozoful englez Bertrand Russell și scriitorul francez, laureatul Premiului Nobel Jean-Paul Sartre. În cadrul primului proces ei au investigat crimele de război în timpul războiului civil din Vietnam în 1954. Tribunalul nu are forță juridică, dar este menit să influențeze opinia publică.

Amintim că primăvara trecută luptătorii pentru independența Veneto au petrecut un referendum on-line, în cadrul căruia majoritatea locuitorilor provinciei care au participat la vot s-au pronunțat în favoarea separării provinciei de Italia. După aceea, autoritățile au început să aresteze activiștii sub acuzația de tentativă de lovitură de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?