Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Avertizarea chirurgului general al SUA: Nu vă bronzaţi!

31 iul. 2014,, 00:38   Societate
6479 0
Foto : antena3.ro
Cei care voiau să se bronzeze în această vară ar trebui să uite de această dorinţă şi să caute umbra, să poarte o pălărie şi să apeleze la cremele de protecţie solară. Avertismentul vine de la biroul chirurgului general al SUA, preluat de USA Today.

Într-un raport lansat recent de chirurgul general, cancerul de piele este o "problemă majoră de sănătate publică", iar expunerea excesivă la raze ultraviolete, în saloanele de bronzat sau chiar la soare, este o cauză majoră a acestui tip de cancer, informează Agerpres.

Avertizarea vine la doar două luni după ce o agenţie americană responsabilă cu reglementarea în domeniul medical, Food and Drug Administration (FDA), a anunţat că va solicita curînd ca lămpile şi paturile de bronzat să fie prevăzute cu etichete care să recomande ca acestea să nu fie folosite de persoane mai tinere de 18 ani.

Potrivit noului raport, numărul de cazuri de cancer de piele, spre deosebire de alte tipuri de cancer, continuă să crească în SUA.

Aproape 5 milioane de persoane din Statele Unite sunt tratate pentru cancer de piele în fiecare an, la un cost de 8,1 de miliarde de dolari. Aproximativ 63.000 de cazuri sunt de melanom (cea mai gravă formă), iar 6.000 dintre acestea sunt legate direct de bronzatul la salon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?