X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Automobiliștii din Chișinău: De vină sînt șoferii, nu poliția (VIDEO)

30 iul. 2014,, 16:15   Societate
4430 1
Foto: noi.md
Numărul accidentelor rutiere în acest an este în scădere, însă a crescut numărul victimelor în accidentele de circulație. În opinia conducătorilor auto, intervievați de reporterul NOI.md lîngă sediul Inspectoratului General de Poliție, principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere sînt lipsa de educație și de bune maniere, precum și indisciplina participanților la trafic.

„Șoferii noștri nu cunosc regulile elementare de etică în trafic, nu respectă regulile de circulație. De exemplu, circulam pe strada Eminescu, iar un alt șofer mergea pe strada 31 August. Din cauză că acesta nu a observat cele două indicatoare rutiere STOP, ne-am tamponat. Șoferii nu văd sau nu doresc să observe indicatoarele rutiere. În această intersecție demult trebuie instalat un semafor”, consideră un automobilist.

O altă problemă rămîn șoferii de maxi-taxi, care deseori creează situații de accident din „dorința de a cîștiga bani și a îndeplini planul, în loc să-i ajute pe oameni”, a menționat un alt conducător auto din capitală.
Este important însă că șoferii conștientizează problemele existente și își recunosc vina. Ei singuri oferă sfaturi cum pot fi evitate accidentele de circulație și cum poate fi îmbunătățită atmosfera pe drumuri.

„Nimeni nu este asigurat de accidente rutiere, pur și simplu trebuie știute și respectate regulile, de manifestat respect reciproc. Inspectorii de patrulare nu sînt de vină, or, aceștia nu pot monitoriza fiecare șofer în parte”, spune instructorul unei școli auto din Chișinău.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?