Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Barack Obama: SUA nu vor furniza deocamdată arme Ucrainei

30 iul. 2014,, 13:00   Externe
3125 3
Foto : forbes.ua
Președintele american Barack Obama a declarat că SUA vor continua să sprijine Ucraina, dar deocamdată nu poate fi vorba de livrări de arme, așa cum cer ucrainenii, informează miercuri agenția de presă ucraineană Unian.

'Ucrainenii sunt mai bine înarmați decît separatiștii. Problema este astăzi cum se poate evita vărsarea de sînge în Ucraina. Cel mai bun instrument este cum să influențăm comportamentul Rusiei, impactul asupra economiei ruse', a afirmat președintele american marți seara, într-o declarație specială în care a anunțat noi sancțiuni economice împotriva Moscovei pentru rolul său destabilizator în estul Ucrainei.

În acest context, Obama a atras atenția asupra faptului că experții prezic acum o creștere zero pentru economia rusă și un exod masiv de capital din Federația Rusă de ordinul a 100 de miliarde de dolari.

Liderul de la Casa Albă a dat asigurări că SUA vor sprijini în continuare Ucraina. 'Vom continua să participăm la găsirea unei soluții diplomatice cu președinții (Vladimir) Putin și (Petro) Poroșenko și cu liderii UE. Rusia ar trebui să înțeleagă faptul că noi îi vom susține pe ucraineni, care și-au ales un nou președinte și aprofundează contactele cu SUA și UE', a subliniat Barack Obama.

Cu această ocazie, șeful administrației americane a lansat un nou apel către Rusia de a-și schimba politica față de cel mai mare vecin al său din vest, Ucraina, și să înceteze să mai trateze această țară ca pe un vasal al său, scrie Unian, citînd agenția de presă poloneză PAP.

'Cu cît mai devreme va înțelege Rusia că are mai multe șanse de a influența Ucraina dacă este un vecin bun și un partener comercial și nu tratînd-o ca pe un vasal, cu atît mai repede vom putea rezolva această criză în așa fel încît să nu moară alți oameni, așa cum vedem astăzi în estul Ucrainei', a afirmat președintele american.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?