X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova se pronunță pentru extinderea comerțului cu Belarus

30 iul. 2014,, 12:00   Economie
2938 2
Foto: eng.belta.by
Republica Moldova se pronunță pentru extinderea și aprofundarea relațiilor comercial-economice cu Belarus. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, în cadrul unui interviu acordat postului de radio „Europa Liberă”, comentînd vizita oficială în Moldova a președintelui belarus, Alexandr Lukașenko, preconizată pentru sfîrșitul lunii septembrie 2014, relatează NOI.md.

Natalia Gherman a subliniat că Belarusul rămîne un partener important al Republicii Moldova în domeniul comercial-economic și autoritățile de la Chișinău apreciază foarte mult decizia Minskului de a nu se alinia la politica partenerilor ruşi în ceea ce priveşte restricţiile impuse la importurile moldoveneşti, mai ales la importurile agricole.

„Belarus, la fel ca şi Kazahstan, a declarat ferm că va continua relaţia reciproc avantajoasă cu Republica Moldova în domeniul comerţului. Preşedintele Belarusului vine să confirme acest fapt şi am dori să discutăm cu dumnealui extinderea şi aprofundarea acestor relaţii, în primul rînd, în domeniul economico-comercial”, a precizat Natalia Gherman.

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 24-25 septembrie 2014. La Chișinău Alexandr Lukașenko va avea întrevederi cu președintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă, președintelui Parlamentului, Igor Corman. Părțile vor discuta relațiile bilaterale și perspectivele de extindere a cooperării comercial-economice.

În prezent, Belarusul ocupă primul loc după volumul de import al producției vinicole din Moldova și locul doi după importul producției din fructe și legume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?