X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chişinăuienii nu sînt conștienți de pericolul odihnei pe plajele din capitală (VIDEO)

29 iul. 2014,, 09:00   Societate
5358 0
Foto: noi.md
În ciuda avertismentelor epidemiologilor referitoare la prezenţa germenilor periculoşi şi riscurile de boli infecţioase pe toate plajele de pe malurile lacurilor din capitală, acestea sînt pline cu oameni, relatează NOI.md.

Astăzi, zonele de plajă din parcurile Valea Morilor, Valea Trandafirilor, de la Sculeni, Rîşcani și alte locuri de odihnă sînt de neînlocuit pentru chișinăuieni. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre respondenți nu ştiu că epidemiologii țării au avertizat despre pericolele scăldatului în bazinele capitalei ca urmare a necorespunderii acestora standardelor sanitare. Unii nici măcar nu bănuiesc ce pericole prezintă apele lacurilor în cauză pentru sănătatea lor, în special, pentru cea a copiilor, ai căror părinți le permit să se scalde în apele lacurilor.

La întrebarea referitoare la starea plajelor, mulți au răspuns că sînt nemulțumiți de faptul că apa e contaminată, că nu este suficient nisip și, în special, de lipsa de cultură a unor vizitatori ai locurilor de odihnă. Persoanele care se odihnesc se plîng de lipsa coşurilor de gunoi, deși, se pare că unora le este lene chiar să ajungă la ele.

Locuitorii Chișinăului doresc ca autoritățile locale să amenajeze plajele din aceste zone și mulți sînt gata să ajute voluntar chiar, să iasă cu prietenii și să curețe teritoriul.

În cazul în care pe viitor zonele de plajă ale orașului vor fi echipate cu tot necesarul pentru o odihnă sigură, începînd de la coșuri de gunoi, şezlonguri, umbrele de plajă și încheind cu îngrădirea teritoriului, cu posibilitatea de a înota în condiții sigure în apele bazinelor capitalei, persoanele care se odihnesc nu s-ar împotrivi să plătească pentru vizitarea unor astfel de locuri de odihnă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?