X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

SUA și UE au convenit asupra noilor sancțiuni împotriva Rusiei

29 iul. 2014,, 01:26   Externe
5212 6
Foto: agerpres.ro
Președintele francez Francois Hollande, cel american Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron și premierul italian Matteo Renzi au ''confirmat'' luni, în cursul unei convorbiri telefonice, ''intenția lor de a adopta noi măsuri'' împotriva Rusiei, avînd în vedere evoluția situației din Ucraina, a anunțat Palatul Elysée într-un comunicat preluat de AFP.

Cei cinci lideri și-au exprimat regretul față de faptul că, în pofida apelurilor adresate președintelui Vladimir Putin, Rusia ''nu a exercitat presiuni efective asupra separatiștilor pentru a-i convinge pe aceștia să negocieze și nici nu a luat măsuri concrete pentru a asigura controlul la frontiera ruso-ucraineană'', precizează președinția franceză.

Potrivit aceluiași comunicat, șefii de stat și de guvern menționați au 'marcat vigilența lor față de orice susținere militară directă pe care Rusia ar putea să o aducă separatiștilor în lupte'.

Declarațiilor celor cinci lideri intervin în contextul în care Uniunea Europeană ar putea decide marți noi sancțiuni la adresa Moscovei pentru rolul său în criza ucraineană, interzicînd în special noi vînzări de arme și de tehnologii sensibile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?