X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Lavrov a cerut SUA să înceteze răpirea rușilor

29 iul. 2014,, 01:17   Externe
4878 1
Foto: glavlenta.ru
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că nu face legătura între arestarea cetățenilor ruși de către Statele Unite, cu situația din Ucraina, pentru că Washingtonul a folosit această practică și anterior.

"Nu, eu nu asociez această situație cu Ucraina, pentru că americanii demult practică răpirea cetățenilor ruși", - a spus el, menționînd că SUA au făcut-o "și în anii mai senini ai relațiilor noastre".

"Această practică scandaloasă este în contradicție cu documentele care acționează și vom insista pe încetarea ei", - a spus șeful Ministerului rus de Externe, transmite RIA "Novosti".

El a adăugat că, din păcate, răpirile continuă. "În Maldive (reținerea lui Roman Seleznev), a fost pur și simplu un act banditesc. În mare, omul a fost luat, îmbrîncit într-un avion și dus la o destinație necunoscută. Autoritățile din Maldive nu au știut nimic", - a spus Lavrov, reamintind că Ministerul rus de Externe a trimis o notă de protest.

Anterior, reținerea lui Seleznev într-o țară terță și transportarea lui în Statele Unite a fost calificată ca "pas neprietenos" și "răpire." Potrivit tatălui celui reținut, deputatului Dumei de Stat Valeri Seleznev, fiul său, care a devenit anterior invalid într-un atac terorist, necesită îngrijire medicală, fără de care viața lui este în pericol.

Diplomați de la Ambasada Rusiei în Statele Unite și de la Consulatul General din San Francisco, s-au întîlnit deja de două ori cu Seleznev. Ei, de asemenea, s-au întîlnit cu avocații săi și angajații serviciului american, care asigură supravegherea deținuților.

Amintim că Roman Seleznev a fost arestat pe 5 iulie, la Aeroportul Internațional Male, în drum spre Moscova. Serviciile de informații americane l-au urcat cu forța în avionul cu destinația Guam. Acest fapt a fost confirmat de autoritățile americane.

În Statele Unite R. Seleznev este considerat unul din cei mai prolifici traficanţi de informaţii financiare furate, un criminal cibernetici dintre cei mai periculoși, cunoscut în lumea interlopă sub pseudonimul Track2.

Seleznev este acuzat de fraudă bancară, obținerea ilegală de informații de la un calculator protejat, posesia de carduri de credit furate și furtul de date personale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?