X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Prim-ministru al RPD a devenit fostul șef al KGB din Transnistria

29 iul. 2014,, 01:05   Externe
5480 1
Foto: obozrevatel.com
"Prim-ministrul" autoproclamatei republici populare Donețk Alexandr Borodai a plecat în Rusia, iar responsabilitățile sale la Donețk au fost preluate de ex-ministrul securității așa-numitei rmn, Vladimir Antiufeev. Anunţul a fost făcut de însuşi Antiufeev, la Doneţk.

Potrivit lui Antiufeev, Aleksandr Borodai a plecat în Rusia pentru a verifica modul în care sînt trataţi refugiaţii. „Premier interimar” și "comandant suprem interimar" al RPD a devenit Antiufeev, care anterior a fost numit "viceprim-ministru pentru securitate națională".
În anii 1992 - 2012 Antiufeev a deținut funcția de ministru al securității de stat al rmn. Potrivit presei transnistrene, în această postură Antiufeev s-a remarcat ca participant activ la redistribuirea business-ului și eliminarea dură a autorităților criminale ale republicii prin orice mijloace, inclusiv lichidarea fizică. În special, Vladimir Antiufeev i-a forțat să se retragă pe conducătorii grupării criminale organizate din Bender Nicolai Drozdețki (alias Kolia Kievski) și Iuri Grinfeld, mai bine cunoscut sub numele de Iura Moldavan.

După schimbarea de putere în Transnistria, în 2012, Antiufeev a fost nevoit să fugă în Rusia din cauza dosarului penal intentat împotriva lui în baza acuzațiilor de abuz în serviciu în scopul îmbogățirii personale.

În iunie 2014, Antiufeev a fost numit "viceprim-ministru pentru securitate națională," a autoproclamatei republici populare Donețk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?