Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Sturza: Acum problema miroase urît

28 iul. 2014,, 17:34   Politică
7009 5
Foto: voceabasarabiei.net
Omul de afaceri român Ion Strurza din nou s-a adresat cetățenilor moldoveni pe rețelele de socializare, relatează NOI.md.

„Stimați moldoveni! Nu faceți panică și nici tragedie din declarațiile politicienilor bizare de astăzi. După cum o tot spun de luni de zile, sîntem martorii unui război oligarhic (transpartinic!) pentru redistribuirea zonelor de influență și banilor publici. Preponderent, în sectorul financiar. Am încercat în repetate rînduri, fără a stresa opinia publică, să explic conducerii Guvernului și protagoniștilor conflictului (unii „plecați”, alții decorați…) cît de periculos este acest lucru. I-am atenționat inclusiv asupra faptului că acest pachet de legi poate fi considerat drept un mijloc legislativ de consolidare a unei «părți beligerante». Din păcate, ca multe alte intervenții de-ale mele, aceste atenționări nu au fost luate în serios. Acum problema a explodat în spațiul public și miroase urît”.

În opinia lui Ion Sturza, trebuie creată o comisie independentă, din afara ariei guvernamentale și politice, care sa examineze acest pachet de legi prin prisma coruptibilității și interesului public. „ACUM, nu la toamnă”, a subliniat omul de afaceri.

Ion Sturza a promis să nu mai comenteze acțiunile coaliției de guvernare, pentru „că nu are sens”. Totodată, Sturza consideră că nu trebuie blamat premierul Iurie Leancă. „El are de gestionat mai multe crize concomitent! Nu e superman și nici rolul de «pădurar» nu-i merge”, a mai spus Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?