X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Coreea de Nord amenință SUA cu un tir nuclear

28 iul. 2014,, 16:30   Externe
4377 3
Foto: agerpres.ro
Un înalt responsabil militar nord-coreean a amenințat cu lansarea unui tir nuclear asupra Casei Albe și Pentagonului, acuzînd Statele Unite ale Americii (SUA) că exacerbează tensiunile în Peninsula coreeană cu manevrele lor militare comune cu Coreea de Sud, relatează luni AFP și Yonhap.

'Dacă imperialiștii americani ne amenință suveranitatea și supraviețuirea, trupele noastre vor lansa rachete nucleare asupra Casei Albe și a Pentagonului, care sunt sursa tuturor relelor', a declarat Hwang Pyong-so, directorul Biroului de politică generală din cadrul armatei, într-un discurs pronunțat duminică și transmis luni la televiziunea de stat.

Viceamiralul Hwang Pyong-so a avertizat că țara sa va lansa o rachetă cu încărcătură nucleară împotriva unui important oraș din SUA, în cazul în care Washingtonul continuă să submineze suveranitatea țării, a relatat cotidianul oficial nord-coreean Rodong Sinmun.

Nu este prima dată cînd Phenianul amenință cu tiruri nucleare Statele Unite sau bazele lor din Pacific. Totuși, în opinia experților, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) nu a pus încă la punct o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american.

Coreea de Nord a realizat trei teste nucleare, dar după toate semnalele nu dispune încă de tehnica de miniaturizare necesară pentru instalarea unei bombe nucleare pe o rachetă, menționează France Presse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?