X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Streleț: Declarațiile lui Ioniță pot fi explicate prin oboseală și „dragoste platonică” (VIDEO)

28 iul. 2014,, 15:11   Politică
4320 6
Foto: noi.md
Deputatul din partea coaliției de guvernare care a declarat că Guvernul a aprobat o schemă care va prejudicia bugetul de stat cu un miliard de lei delirează. Astfel a apreciat declarațiile președintelui Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, liderul fracțiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleț.

Ioniță a declarat că în urma asumării răspunderii Guvernului au fost create scheme care vor prejudicia bugetul de stat cu un miliard de lei, iar în bugetul pe anul curent au fost operate modificări care vor permite delapidarea mijloacelor eliberate prin intermediul unor scheme cu firme fantomă.

„În cadrul fracţiunii au avut loc de mai multe ori discuţii aprinse atunci cînd numele lui Veaceslav Ioniţă a fost vizat în mai multe scandaluri. De fiecare dată însă am decis să ne protejăm colegul, să nu ne expunem public, însă, probabil, am greşit. Motivele care l-au determinat să facă aceste declaraţii probabil pot fi explicate prin oboseală, dragostea „platonică” (probabil este o aluzie la omul de afaceri Veaceslav Platon – n.red.) și decepţie pentru că nu şi-a putut onora comanda patronului său. Declarațiile lui sînt aberații și minciuni”, a declarat Streleț.

Deputatul a precizat că comportamentul lui Ioniță va fi discutat în cadrul fracțiunii, iar decizia va fi luată la nivelul conducerii partidului.

„Pachetul de asumare a răspunderii de către Guvern a fost discutat şi acceptat de toată coaliţia de guvernare, coordonat cu toţi partenerii noştri de dezvoltare – Banca Mondială, FMI, ambasadele principale care au urmărit aceste inițiative. Dacă Ioniţă se consideră mai genial decît toată coaliţia de guvernare, partenerii de dezvoltare şi societate, atunci pot face o singură constatare că este un caz clinic”, a spus Streleţ.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?