Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Serghei Lavrov: Occidentul acționează în Ucraina în detrimentul intereselor Rusiei

28 iul. 2014,, 14:15   Externe
3801 2
Foto: mir24.tv
Proiectul geopolitic, pus în aplicare de către Occident în Ucraina, este în detrimentul intereselor Federației Ruse și sancțiunile împotriva Moscovei creează condiții pentru realizarea acestuia, a declarat luni ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-o conferință de presă la Moscova, informează RIA Novosti și Reuters.

Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, prin definiție, nu își vor putea atinge obiectivele. În consecință, Rusia va deveni și mai independentă — a afirmat șeful diplomației ruse.

'Sancțiunile își ating rareori obiectivele; în cazul Rusiei acestea, prin definiție, nu le vor putea atinge. Nu suntem încîntați, așa cum nu sunt încîntate nici țările europene care instituie aceste sancțiuni, știm asta. Dar vreau să vă asigur că vom depăși acele dificultăți care vor apărea într-o serie de sectoare economice. Poate vom deveni mai independenți și mai încrezători în forțele proprii și aceasta va fi, de asemenea, util', a afirmat Lavrov.

În problema sancțiunilor occidentale, Moscova nu intenționează să acționeze după principiul 'dinte pentru dinte' și va aborda situația la rece, a spus ministrul rus de externe.

Referitor la Ucraina, el a afirmat că, de la o zi la alta, se multiplică dovezile că autoritățile de la Kiev utilizează arme grele împotriva populației civile, reproșînd Occidentului că se preface că nu observă.

Subliniind că situația din Ucraina nu poate fi soluționată decît prin mijloace pașnice, Serghei Lavrov a menționat că Moscova speră într-o angajare a Kievului în negocieri cu rebelii din sud-estul țării cît mai curînd posibili, fără a mai invoca faptul că nu ar avea cu cine să discute în Est.

De altfel, potrivit ministrului rus, Moscova consideră că principalul motiv al agravării crizei politice din Ucraina este refuzul autorităților de la Kiev de a purta un 'dialog respectuos' cu milițiile separatiste din sud-estul țării.

În opinia sa, planul de pace al președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, a avut la bază capitularea rebelilor, condiționînd armistițiul de predarea lor: 'Aveți cîteva zile de armistițiu pentru ca să predați armele; în caz contrar, veți fi eliminați!.

''Niciun fel de negocieri cu privire la Crimeea nu au avut loc și nu pot avea loc cu nimeni — acesta este teritoriu al Rusiei'', a subliniat ministrul rus de externe, răspunzînd la întrebarea unui jurnalist britanic acreditat la Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?