X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Expert: Explozia la gazoductul Iași-Ungheni este o născocire

28 iul. 2014,, 13:17   Societate
3289 0
Foto: basarabia.md
„Niciun fel de explozie la gazoductul Iași-Ungheni nu a fost și nici nu putea să fie. Noi nu ne ocupăm cu anchetarea cauzelor avariei. Tot ce s-a scris în presă este o născocire a jurnaliștilor”, a declarat pentru NOI.md principalul inginer al întreprinderii „Ungheni-Gaz”, Irina Șandarovscaia.

Potrivit interlocutoarei, explozia nu putea să se producă, deoarece în conductă nu erau gaze naturale. Aveau loc lucrări de testare și într-un loc s-a rupt țeava.

„Nu avem nicio legătură cu gazoductul Iași-Ungheni, toate lucrările de construcție sînt realizate de compania românească. Este un argument de ce noi nu participăm în niciun fel la examinarea cauzelor acestui incident”, a subliniat Șandarovscaia.

În presă a apărut o informație despre producerea unei explozii la conducta Iași-Ungheni, s-au găsit chiar martori.

Ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Liliana Pușcașu, a confirmat pentru NOI.md că angajații instituției au fost alertați în legătură cu acest caz, însă implicarea lor nu a fost necesară.

„A avut loc testarea țevilor aflate sub presiune înaltă, pe o porțiune s-a rupt țeava, nimic mai mult, din fericire”, a precizat Pușcașu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?