X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ucraina construieşte structuri inginereşti la segmentul transnistrean al frontierei cu Moldova

28 iul. 2014,, 13:45   Societate
6124 7
Foto: kp.md
Ucraina a început construcţia unor structuri inginereşti la segmentul transnistrean al frontierei cu Moldova. Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la "Ukrinform", anunţul a fost făcut de reprezentantul Serviciului de presă al Direcţiei Regionale Sud din cadrul Serviciului Grăniceri de Stat din Ucraina, Oleksandr Iakovenko.

Potrivit acestuia, lucrările de fortificare inginerească au început din sud. Se planifică săparea unui şanţ cu lăţimea de 3,5 m şi adîncimea de 2-3 metri. O astfel de fortificaţie va fi creată pe întreaga lungime a frontierei cu regiunea Transnistreană, care este de circa 450 km.

"Primii cinci kilometri pe segmentul Belgorod-Dnestrovsk deja au fost săpaţi. Lucrări inginereşti au loc cu utilizarea tehnicii specializate a SSSE, care funcţionează non-stop, înaintînd zilnic în medie cu 2,5 km", a spus Iakovenko.

El a subliniat că lucrările nu vor conteni, tehnica este asigurată cu carburanţi din rezervele Serviciului Grăniceri de Stat, precum şi din resursele adunate de voluntari, care au demarat în reţelele de socializare o campanie de susţinere a fortificării pazei la frontieră.

Iakovenco a motivat construcţia fortificărilor prin necesitatea de a bloca circulaţia tehnicii militare şi transportarea mărfurilor de contrabandă la segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.

Anterior, Ucraina a fortificat punctele de trecere la frontiera cu Transnistria. La toate punctele sînt dislocaţi zeci de militari ai armatei Ucrainei, dar și tehnică blindată. Kievul oficial nu neagă că îi este frică de faptul că militarii ruşi, dislocaţi în Transnistria, pot ataca Ucraina prin regiune.

Frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Moldova are o lungime de 1222 km, inclusiv peste 450 km de frontieră terestră delimitează Ucraina de autoproclamata RMN. Din lungimea totală 955 km sînt frontieră terestră şi 267 km fluvială. Lucrările de demarcare şi delimitare a frontierei au fost iniţiate, dar nu şi încheiate, din cauza obstacolelor create de administraţia Transnistriei, precum şi din cauza unor divergenţe dintre Kiev şi Chişinău faţă de unele segmente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?