Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Poliţia nu a permis Mişcării Antimafie să instaleze un cort în faţa Reşedinţei de Stat

28 iul. 2014,, 13:30   Societate
2541 0
Foto: jurnal.md
Organele de drept nu au permis Mişcării Antimafie să instaleze luni un cort în faţa reşedinţei preşedintelui din strada Nicolae Iorga, 24.

Agenția „Infotag” relatează că 10 manifestanţi cu drapele ale mişcării au scandat în timpul pichetului din faţa reşedinţei "Jos mafia!" şi au încercat să instaleze un cort, în care intenţionau să distribuie trecătorilor ziare cu informaţii despre decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind decorarea deputaţilor şi miniştrilor cu ordine şi medalii "pentru succese în procesul de integrare europeană".

Preşedintele mişcării, Sergiu Mocanu, a spus că "locuitorii au văzut că preşedintele nu poate anula decretul de conferire, deoarece nu el l-a scris, dar i s-a adus un document gata şi el doar a semnat".

Mocanu le-a propus celor pe care preşedintele i-a decorat cu ordine "să iasă în PMAN şi acolo să aibă loc decorarea. Vom vedea dacă vor avea curajul să iasă după cît au furat şi vom vedea dacă nu vor fi huiduiţi şi oamenii nu vor arunca cu ouă în ei".

Potrivit lui Mocanu, "cei ce vor fi decoraţi de preşedinte i-au adus decretul şi au decis singuri să se desemneze pentru decorare, de aceea nu vor renunţa la ordine şi anume din acest motiv mişcarea a decis să informeze populaţia despre situaţia în cauză".

"Membrii şi susţinătorii mişcării intenţionau să distribuie ziare nu doar în toate raioanele din Moldova, dar şi în cortul din faţa reşedinţei, dar se pare că cuiva îi displace acest gest şi de aceea poliţia ne interzice să informăm populaţia în faţa reşedinţei, făcînd trimitere la faptul că locul de desfăşurare a acţiunii este indicat Nicolae Iorga 26, iar reşedinţa este situată pe adresa Nicolae Iorga 24. Însă Nicolae Iorga 26 nu există, respectiv nu avem unde instala cortul, dar nu intenţionăm să ne dăm bătuţi, deoarece cînd am depus la Primărie cererea de instalare a cortului, nu intenţionam să inducem oamenii în eroare", a spus Mocanu.

Vicepreşedintele mişcării Daniela Bodrug a spus că "locuitorii Moldovei sînt prizonierii unui sistem corupt şi criminal".
„Oamenilor nu li se permite să afle adevărul despre cei care sînt la putere”, a spus activista.

După cearta cu poliţia despre existenţa adresei Nicolae Iorga 26, preşedintele mişcării a plecat să precizeze adresa, iar poliţia şi manifestanţii aşteptau apariţia unui arhitect, care ar fi confirmat faptul că adresa Reşedinţei de Stat este Nicolae Iorga 24, şi nu 26, cum afirmă manifestanţii.

Pe 24 iulie un grup de deputaţi în Parlament, miniştri, şefi ai instituţiilor de stat şi ai administraţiei locale în număr de 50 au fost decoraţi joi cu ordine şi medalii pentru "succesele obţinute în procesul de integrare europeană". Distincţiile au fost atribuite "în semn de înaltă apreciere a contribuţiei la promovarea reformelor bazate pe valorile şi standardele europene, pentru merite deosebite în asigurarea negocierii, semnării şi ratificării Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, aportul la liberalizarea regimului de vize cu statele membre ale UE şi ale spaţiului Schengen şi activitate intensă în vederea sporirii prestigiului ţării pe plan internaţional".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?