X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ioniță: Guvernul și-a asumat răspunderea pentru… o gaură de un miliard în buget

28 iul. 2014,, 12:14   Politică
4522 11
Foto: noi.md
„Proiectul de lege privind modificarea bugetului nici nu a fost prezentat în Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, de aceea nu a ajuns să fie examinat în Parlament”, a declarat președintele comisiei respective, Veaceslav Ioniță, în cadrul unei conferințe de presă.

După cum a promis anterior, deputatul PLDM a organizat o conferință de presă la care a explicat și a relatat despre faptul de ce în Parlament nu au ajuns un șir de proiecte de lege importante. Ioniță a precizat că pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului va aduce prejudicii bugetului, de un miliard de lei.

„Marțea trecută a fost organizată o clovnerie, Guvernul vine ca un Făt-Frumos în față și salvează Moldova. Toți credeau că se va vota pachetul de legi și se vor discuta despre pensii și salarii, dar nu se va discuta despre celelalte proiecte. Pe 22 iulie, o zi neagră pentru Republica Moldova, s-a votat o schemă de delapidare a banilor publici. Suma ajunge la un miliard de lei”, a subliniat deputatul PLDM.

Veceaslav Ioniță a amintit că, inițial, în Coaliție s-a convenit ca Legea bugetului de stat să fie amînată pentru toamnă, însă în ultimul moment s-a decis ca Guvernul să-și asume răspunderea. Acest proiect de lege nici nu a fost prezentat în comisia de profil. Ioniță a menționat că colegii săi știau din timp că el va lipsi de la această ședință, însă i-au pus pe seama lui toată responsabilitatea pentru proiectele care ar fi fost blocate.

„Vă asigur, astfel de scheme au mai existat, din fericire, am reușit să le contracarăm la timp. Însă aceste proiecte nu au ajuns la Comisie, dacă ar fi fost examinate de comisia de profil, atunci niciodată nu ar fi fost votate”, a subliniat Ioniță.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?