X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Societatea Vînătorilor și Pescarilor din Moldova: Lacul Ghidighici nu este infectat (FOTO)

28 iul. 2014,, 12:30   Societate
6147 0
Foto: facebook.com
Activiștii civici bat alarma pe rețelele de socializare: apa din lacul Ghidighici este contaminată cu substanțe toxice. Cu toate acestea, nu evacuările de substanțe toxice prezintă cel mai mare pericol.

Pe rețelele de socializare mai multe persoane discută niște imagini stranii în care apa lacului Ghidighici este de culoare verde toxică. Totodată, pe mal se poate observa pește mort. Activiștii doresc să atragă atenția ecologiștilor asupra faptului că apa ar putea fi contaminată cu substanțe toxice.

Însă președintele Societății Vînătorilor și Pescarilor, Oleg Ciocoi, susține că este vorba despre un fenomen sezonier legat de ridicarea temperaturii și vremea caniculară. În această perioadă moare vegetația din apă și sporește cantitatea de amoniac, iar din această cauză apa capătă o asemenea culoare stranie și moare peștele din cauza insuficienței de oxigen.

Oleg Ciocoi a declarat că se întreprind toate măsurile necesare pentru a preveni această situație, care poate afecta toate bazinele acvatice din țară.

„Efectuăm toate lucrările necesare. Urmează să vărsăm circa 12-15 tone de var în lac pentru a micșora nivelul de amoniac și a spori nivelul de oxigen. Sperăm că vom reuși să o facem la timp”, a menționat Ciocoi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?