Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Lavrov: 'Subordonații SUA' împiedică OSCE să lucreze în Ucraina

28 iul. 2014,, 08:30   Externe
4615 0
Foto : agerpres.ro
Secretarul de stat american John Kerry trebuie să le ordone 'subordonaților' săi să nu mai împiedice Organizația pentru Securitate și Cooperare din Europa (OSCE) să lucreze în Ucraina, a cerut, duminică, ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov, Moscova acuzînd SUA că susține Kievul, informează AFP.

În timpul unei conversații telefonice, șeful diplomației ruse 'i-a cerut lui John Kerry să le ordone subordonaților săi nu mai împiedice OSCE să-și îndeplinească sarcina actuală', se spune într-un comunicat al Ministerului de Externe al Rusiei.

Moscova a acuzat vineri SUA că susține Kievul și că poartă, la rîndul lor, 'responsabilitatea pentru sîngele vărsat' în estul Ucrainei, unde au loc lupte intense între separatiști și forțele guvernamentale.

'Este important să se obțină o încetare a focului în zona de conflict din Ucraina și să se înceapă negocieri între beligeranți, în conformitate cu modalitățile din acordul încheiat la Geneva' în aprilie, au convenit Lavrov și Kerry, în timpul discuției lor telefonice.

Șeful diplomației ruse a anunțat, de asemenea, că Moscova invită din nou observatori ai OSCE să viziteze posturile de frontieră din Donețk și Gukovo.

Observatori ai OSCE au vizitat deja, la 15 iulie, aceste posturi situate la frontiera ruso-ucraineană, iar atașați militari străini au examinat locurile unde au căzut mai multe obuze lansate dinspre teritoriul ucrainean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?