X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ucraina: Guvernatorul de Herson nu a exclus invazia Rusiei în regiune

27 iul. 2014,, 01:25   Externe
9407 12
Fotо: obozrevatel.com
Președintele administrației regionale de stat Herson, Iuri Odarcenko, a declarat că trupele Federației Ruse pot invada teritoriul regiunii Herson din Crimeea, justificînd acțiunile lor prin lupta pentru persoanele care suferă de sete în peninsula Crimeea.

"Hersonul are obiecte strategice serioase, care prezintă interes pentru Federația Rusă. Vă reamintesc că astăzi, ca urmare a capturării canalului Nord-Crimeea (parte a canalului, care se află în Crimeea), Crimeea nu primește apă potabilă", - citează Ukrinform cuvintele guvernatorului.

"Azi întreprinderile din Crimeea sînt pe punctul de a se opri (din cauza lipsei de apa) – uzina de titan și uzina care produce bicarbonat de natriu. Rezervoarele de apă din Kerci și Feodosia practic nu au apă. Sînt convins că Rusia va folosi acești factori ca posibil motiv pentru invadarea Ucrainei continentale", - a declarat el.

Odarcenko este convins că Rusia crează "momente provocatoare, pentru a invada teritoriul continental al Ucrainei".

"Dacă vorbim despre Herson, apoi - pentru a ajunge la rîul Nipru, invocînd faptul că nu a fost agresiune, nu a fost acaparate, nu a fost ocupație, ci este o lupta pentru cetățenii care suferă de sete în peninsula Crimeea", - a spus el.

Canalul Nord-Crimeea este una dintre cele mai mari construcții hidrotehnice din Europa. Principala sa destinație - transportul de apă pentru irigarea și alimentare cu apă a regiunii Herson și Crimeei. Cererea de apă a Crimeei este acoperită în proporție de 85% din acest canal. Astăzi apa din Nipru nu ajunge în peninsulă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?