X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cum se vede din spaţiu conflictul armat din Fîşia Gaza. Astronaut: "Cea mai tristă fotografie"

27 iul. 2014,, 12:00   Externe
6955 0
Foto: facebook.com
Astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pot vedea, din spaţiu, semne ale conflictului armat care are loc în Fîşia Gaza.

Drept dovadă, un astronaut german de la Agenţia Spaţială Europeană a postat, pe Facebook şi Twitter, mai multe fotografii care în care arată cum se vede conflictul din spaţiu, informează Space.com.

"Cea mai tristă fotografie a mea de pînă acum. De la Staţia Spaţială Internaţională putem vedea explozii şi rachete care zboară peste Gaza şi Israel", a scris Alexander Gerst pe Facebook, unde a postat două imagini care prezintă regiunea pe timpul nopţii.

Imaginile arată luminile din jurul oraşelor Haifa, Tel Aviv şi Ierusalim, alături de alte puncte fierbinţi.

Trupele israeliene şi militanţii Hamas au fost implicaţi într-un conflict de mai mult de două săptămîni, schimbul de focuri lăsînd în urmă, pînă acum, 680 de palestinieni şi 34 israelieni morţi, potrivit Associated Press.

Conflictul continuă, în ciuda apelului ferm transmis de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, de "încetare a confruntărilor".

Aceasta nu este prima dată cînd o persoană aflată în spaţiu poate vedea zonele afectate de violenţe. În 2008, cosmonautul Oleg Kononenko a fotografiat Osetia de Sud la scurt timp după ce trupele ruseşti au invadat Georgia.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?