Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Top 10 cele mai citite cărţi din lume

27 iul. 2014,, 11:00   Societate
12079 3
Foto: gandurisibiucatareala.ro
În secolul dezvoltării tehnologice rapide, deja nu este de mirare faptul că oamenii practic nu mai citesc cărţi. Astfel, potrivit statisticilor, în Republica Moldova se numără doar 4% de cei care preferă să citească. Cu toate acestea, a fost întocmită o listă de zece cele mai citite cărţi din lume, relatează NOI.md cu referire la efemeride.ro.

Tirajul "Jurnalului Annei Frank" numără 27 milioane de exemplare. Este vorbă de un jurnal pe care fata evreică Anna Frank l-a ţinut în timpul ocupaţiei naziste a Olandei.

"De la idee la bani" este o carte scrisă de autorul american, jurnalistul şi psihologul Napoleon Hill, publicată în 30 milioane de exemplare. Scrierile sale oferă o formulă prin care orice om poate dobîndi succes în toate privinţele.

„Pe aripile vîntului”, romanul scris de autoarea americană Margaret Mitchell (33 milioane de exemplare), este dedicat evenimentelor care au avut loc în statele de sud ale Americii în anii 1860, în timpul şi după războiul civil.

“Twilight Saga” de autoarea Stephanie Meyer (43 milioane de exemplare) este povestea de iubire a protagonistei Bella Swan şi a vampirului Edward. Romanul a fost ecranizat.

“Codul lui Da Vinci” este un roman scris de jurnalistul american Dan Brown în genul de thriller detectiv intelectual. Cartea a trezit un interes larg pentru legenda Sfîntului Graal şi rolul Mariei Magdalina în istoria creştinismului (57 milioane de exemplare).

Romanul "Alchimistul" de Paulo Coelho (65 milioane de exemplare) povesteşte despre un pastor andaluz pe nume Santiago care a văzut un vis ce l-a îndemnat să caute o comoară în piramide egiptene.

Romanul-epopee al scriitorului englez J.R.R. Tolkien – „Stăpînul inelelor” – a devenit o trilogie: "Frăţia Inelului", "Cele două turnuri" şi "Întoarcerea regelui" (în total, 103 milioane de exemplare).

Seria de romane despre Harry Potter conţine şapte volume, scrise de către autoarea britanică J. K. Rowling (400 milioane de exemplare). Cartea este o cronică a aventurilor magicianului tînăr Harry Potter şi prietenilor săi, care învaţă la Hogwarts, Școala de Magie și Vrăjitorie.

“Citatele de Mao Zedong” au fost publicate în 820 de milioane de exemplare.

Şi, desigur, cea mai citită este cartea cărţilor – Biblia, colecţie de 66 de cărţi ale Sfintei Scripturi pentru creştini şi evrei. Se numără aproximativ 4 miliarde de exemplare vîndute cititorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?