Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Zborul MH 17, doborît de un dezertor ucrainean?

26 iul. 2014,, 00:40   Externe
13908 19
Foto : incomemagazine.ro
Este o ultima ipoteza tesuta in jurul acestei drame aviatice, soldata cu moartea a 298 de oameni nevinovati. Citand surse din cadrul serviciilor de spionaj, Los Angeles Times scrie ca militarul care a manevrat sistemul de rachete Buk, care a lovit avionul malaysian, ar putea fi un dezertor din armata ucraineana.

"Serviciile speciale americane nu au putut stabili identitatea sau nationalitatea celui care a lansat racheta spre avionul Boeing 777. Surse oficiale nu exclud posibilitatea ca SA-11, denumirea occidentala a rachetelor Buk, sa fi fost pusa in miscare de un dezertor din armata ucraineana, care stia sa foloseasca sisteme asemanatoare", scrie Los Angeles Times.

"Aceasta ipoteza despre un eventual dezertor ar putea explica de ce specialistii au estimat ca au vazut soldati in uniforme militare ucrainene care deserveau un sistem de racheta in estul Ucrainei. Dar este la fel de probabil ca racheta sa fi fost lansata de cineva din armata ucraineana", a comentat aceasta informatie jurnalistul american Robert Parry, unul dintre fondatorii site-ului consortiumnews.com, creat in 1995 si care se ocupa de investigatii jurnalistice independente.

La sfarsitul saptamanii trecute, Parry a anuntat, citand surse anonime, ca spionajul american dispune de fotografii ale bateriei ucrainene care a lansat, dupa toate probabilitatile, racheta, dovada fiind insemnele de pe uniformele militarilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?