Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputații PCRM și-au exprimat susținerea față de comuniștii ucraineni

25 iul. 2014,, 14:20   Politică
4460 3
Foto: grenada.md
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) îşi exprimă solidaritatea cu Partidul Comunist din Ucraina, relatează NOI.md cu referire la declarația Comitetului Central al PCRM în legătură cu decizia Radei Supreme a Ucrainei de a dizolva fracțiunea Partidului Comunist din Ucraina.

„Terorizarea celor care au alte viziuni şi valori, ridicarea interdicţiei privind propaganda fascismului, indulgenţa pentru pogromuri şi acţiuni de vandalism – toate acestea au condus la o decizie fără precedent prin aroganţa sa – interzicerea de facto a celui mai vechi partid din istoria modernă a Ucrainei”, se arată în declarație.

La 22 iulie 2014, Rada Supremă a Ucrainei a votat pentru dizolvarea fracţiunii Partidului Comunist. Drept motiv au servit declaraţiile reprezentanţilor acestei fracţiuni care s-au opus activ desfăşurării acţiunilor militare în sud-estul Ucrainei. „Prin dizolvarea fracţiunii comuniste actualul regim din Ucraina a demonstrat că promovează o politică care este departe de normele şi standardele democratice”, consideră comuniștii moldoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?