Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

A doua economie a Europei, în colaps

25 iul. 2014,, 00:18   Externe
7114 1
Foto : antena3.ro
Pentru a doua economie ca mărime din UE lucrurile nu stau chiar atît de bine. Lipsa investiţiilor, dar şi somajul ridicat îşi spun cuvîntul. Această analiză "la rece" a fost făcută de industriaşul Pierre Gattaz, preşedintele celei mai puternice asociaţii patronale din Franţa.

Într-un interviu acordat cotidianului Le Figaro, industriaşul a trimis o "scrisoare deschisă" guvernanţilor cărora le cerea să renunţe la impozitarea cu 75% a averilor foarte mari, la politicile "zigzag", dar în schimb să adopte măsurile necesare relansării economiei.

Tot în acest interviu, Gattaz îl contrazice vehement pe preşedintele Hollande, care spunea în aprilie că economia Franţei este pe drumul cel bun, numai că revenirea este fragilă.

"Nu, nu este adevărat că ne revenim. Situaţia economiei noastre este catastrofală. La noi nu se fac nici investiţii, nici angajări", spune Gattaz.

Mai mult, industriaşul consideră că patronii nu mai au încredere în guvern şi le-au cerut conducătorilor să implementeze "faza a doua" a pactului de responsabilitate, prin care guvernul vrea să atragă ajutorul patronilor, pentru a relansa economia.

Această fază a pactului presupune reduceri de taxe şi impozite de 41 de miliarde de euro, pe o întindere de trei ani pentru companii, în schimbul angajamentelor acestora că vor investi la rîndul lor, vor crea locuri de muncă şi vor instrui angajaţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?