X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rebelii: Armata ucraineană atacă pozițiile RPD din trei părți

25 iul. 2014,, 00:05   Externe
7233 13
Foto : retina.news.mail.ru
Forțele implicate în "operațiunea specială" în estul Ucrainei încearcă să avanseze asupra pozițiilor rebelilor din Donbass din trei părți concomitent, a declarat miercuri seara reprezentantul insurgenților.

Toată ziua au continuat încăierările în localitatea Peski la nord-vest de Donețk. Aici trupele încearcă să deblocheze aeroportul Donețk. Miercuri seara trupele ucrainene nu au reușit să ocupe Peski, informează RIA "Novosti".

La nord-est de Donețk trupele ucrainene încearcă să atace orașul Gorlovka, apărat de garnizoană condusă de Igor Bezler. "Oamenii lui Bezler au respins un atac asupra localității Gorlovka din partea Uglegorskului. Un tanc a fost incendiat. Potrivit informațiilor, se dă o luptă la Debalțevo", - au anunțat mai devreme rebelii cu referire la Igor Strelkov, comandantul insurgenților.

Relativ la direcția sud-vest, aici o unitate a Gărzii Naționale "a ocupat printr-o lovitură neașteptată satul Blagodatnoe, dar a fost la fel de repede alungată", a anunțat purtatorul de cuvînt al rebelilor.

Luptele continuă și la granița dintre regiunea Donețk cu Rusia, în apropiere de satele Marinovka și Dibrovka.

Presa ucraineană, cu referire la martorii oculari, a anunțat că miercuri în centrul orașului Dzerjinsk din nou se auzeau explozii. Potrivit acesteia, în oraș revin rebelii. Luni Strelkov anunța că, după lupte grele rebelii au părăsit Dzerjinskul, în care au intrat unitățile de reprimare ucrainene.

Tot miercuri a devenit cunoscut faptul că rebelii din Lugansk au reluat controlul asupra orașului Lisiciansk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?