Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sondaj: 40% dintre americani cred că Obama nu este cetățean american

24 iul. 2014,, 00:35   Externe
5567 4
Foto : tvc.ru
Rezultate neașteptate a adus un nou sondaj de opinie al populației Statelor Unite, realizat de Rasmussen Reports. Astfel, 40% dintre americanii chestionați se îndoiesc de cetățenia americană a lui Barack Obama, în timp ce 23% din populație cred că teoria că actualul președinte nu este rezident al Statelor Unite este adevărată, transmite RSN.

Primele îndoieli că Obama ar avea dreptul de a ocupa fotoliul prezidențial au apărut șase ani în urmă. Atunci, șeriful din Arizona Joseph Arpayo a declarat că certificatul de naștere al președintelui, publicat pe site-ul Casei Albe, este un fals.

Anterior, un sondaj al populației americane adulte a arătat că o treime dintre americani cred că Barack Obama este cel mai prost președinte al Statelor Unite de la al doilea război mondial. De activitatea actualului presedinte sînt nemulțumiți 33% dintre respondenți. În același timp, nemulțumirea respondenților este provocată de aproape toate acțiunile șefului statului.

Între timp, sociologii de la Rasmussen Reports au avut ca scop să afle în ce măsură americanii cred în teoria conspirației. Sondajul a arătat ca 24% dintre respondenți cred că guvernul SUA știa despre pregătirea atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, 45% sînt sceptici privind la implicarea unui singur om în asasinarea lui John Kennedy, iar 20% dintre americani cred că, în 1947, în New Mexico s-a prăbușit o navă extraterestră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?