X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un grup de inițiativă al creștinilor se opune „sclaviei imorale” a Moldovei (VIDEO)

23 iul. 2014,, 15:15   Societate
4087 1
Foto: noi.md
Astăzi, 23 iulie, un grup de inițiativă al creștinilor ortodocși, în frunte cu diaconul Ghenadie Valuţa, au anunţat public motivele protestelor organizate de către ei, dînd citire unei declarații adresate Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir, informează NOI.md.

Potrivit credincioșilor, cauza protestului lor de o lună din fața Mitropoliei Moldovei a constituit-o declaraţia adresată Mitropolitului Vladimir, în care grupul de inițiativă solicită să fie convocat Sfîntul Sinod, la care să fie discutate aspectele problematice referitoare la ierarhia bisericii și activitățile externe ale acesteia.

Ghenadie Valuţa menţionează că ei au așteptat șase luni convocarea Sinodului și soluţionarea problemelor stringente. Mai mult decît atît, credincioșii au decis să-şi demonstreze dezacordul și să se opună unor legi dictate de UE, care subminează bazele fundamentale ale statului ca țară creștin-ortodoxă. Este vorba despre cel puțin două legi, recent adoptate, referitoare la extremism și excluderea conceptelor de "mamă-tată" din legislație.

Mitropolitul a cerut să i se aducă scuze, făcînd trimitere la "declarațiile agresive la adresa Mitropoliei", identificînd grupul de inițiativă ca fiind dușmani ai bisericii și numindu-i nefondat sectanți.

„Noi nu dăm în nici un caz vina pe mitropolit, vrem doar să protejăm ortodoxia. Tăcerea va contribui la o sclavie imorală totală. În ultimul timp opinia credincioșilor nu îi este atît de convenabilă Moldovei europene. Noi credem că dacă sînteți de acord cu legile europene propuse, ne transformăm dintr-o țară creștină în formalişti, fără nici o esență morală”, a declarat diaconul Ghenadie.





0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?