X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Conducătorii a 11 companii vinicole din Moldova își vor prezenta produsele în SUA

23 iul. 2014,, 13:15   Societate
3438 0
Foto: noi.md
Conducătorii a 11 companii de top din Moldova vor pleca la finele săptămînii în SUA pentru a-şi prezenta producţia.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al proiectului USAID CEED II, în decurs de cinci zile aceştia vor vizita diferite regiuni ale ţării, unde vor avea întrevederi cu importatori şi comercianţi de vinuri din SUA. La Washington şi New York vor avea loc întrevederi informale, cu participarea celor mai buni somelieri, care vor da o apreciere vinurilor moldoveneşti şi vor relata despre specificul acestora. Din delegaţie vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai Oficiului Naţional al Viei şi Vinului. Ordinea de zi a vizitei include întrevederea vinificatorilor moldoveni cu funcţionari din administraţia SUA.

Vizita vinificatorilor moldoveni are loc la iniţiativa secretarului de stat al SUA, John Kerry, care la începutul anului a vizitat Moldova. Înaltul oficial a degustat vinurile moldoveneşti şi a declarat să le va promova activ pe piaţa SUA.

Vizita va avea loc pentru prima dată după acordarea asistenţei de către specialiştii americani în elaborarea brandului naţional Wine of Moldova, susţinută de proiectul USAID CEED II.

Potrivit datelor USAID CEED II, SUA a exportat în 2013 3,4 miliarde de litri, la un preţ mediu de 8 dolari pe sticlă. În aceeaşi perioadă, Republica Moldova a exportat 38 de mii de decalitri de vin de struguri, în valoare de 826 de mii de dolari, cu 60% mai puţin decît în 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?