X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Moldova va solicita OMC să sancţioneze Rusia pentru restricţiile asupra fructelor

23 iul. 2014,, 12:55   Societate
3541 6
Foto: tribuna.md
Republica Moldova va solicita Organizaţiei Mondiale a Comerţului să sancţioneze Federaţia Rusă pentru faptul restricţionării importului de fructe, legume şi conserve moldoveneşti, a declarat directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Ion Sula.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează un portal de ştiri, oficialul a afirmat că Republica Moldova "este obligată să facă anumite solicitări către OMC".

"Au fost nişte decizii neargumentate, vrem să cerem explicaţii de ce anume au fost luate aceste decizii. Avem şi un memorandum prin care este foarte bine specificat cum trebuie să facem exportul de origine vegetală din Republica Moldova", a precizat Ion Sula.

Directorul ANSA a afirmat că mai întîi trebuie estimat prejudiciul, după care să se ceară sancţiuni.

"Este pentru prima dată cînd Republica Moldova va cere sancţiuni. În 2006, cînd a fost impus embargo la vinuri, Federaţia Rusă nu era membru al OMC şi, respectiv, nu puteam cere anumite sancţiuni pentru această ţară", a spus Ion Sula.

El a precizat că decizia de a solicita sancţiuni pentru Federaţia Rusă ar putea fi luată în decurs de o săptămînă, responsabil fiind Ministerul Economiei.

Serviciul sanitar rus a interzis, din 21 iulie, importurile de fructe proaspete şi de conserve din legume şi fructe din Moldova. Potrivit serviciului „Rospotrebnadzor”, interdicţia a fost impusă din cauza "încălcărilor legislaţiei cu privire la protecţia drepturilor consumatorilor".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?