X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Deputații care au lipsit nemotivat de la ședința Parlamentului din 22 iulie vor fi sancționați

23 iul. 2014,, 11:53   Politică
4108 2
Foto: noi.md
În urma solicitărilor parvenite de la instituțiile mass-media de a oferi informații cu privire la deputații absenți la ședința Parlamentului din 22 iulie, Direcția comunicare și relații publice informează că 44 de deputați au lipsit nemotivat, informează NOI.md.

Printre ei sînt 34 de deputați din partea PCRM; trei deputați PLDM (Simion Grișciuc, Veaceslav Ioniță, Lilian Zaporojan); trei deputați democrați (Gheorghe Brașovschi, Stella Jantuan, Oleg Sîrbu); Ana Guțu din cadrul fracțiunii PLR și deputații neafiliați Iurie Bolboceanu, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi.

Precizăm că președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Vadim Mișin, este singurul deputat care a depus cerere de concediu începînd cu 21 iulie 2014, iar deputatul Boris Vieru se află în concediu medical.

Deputații care au lipsit nemotivat de la ședința Parlamentului din 22 iulie vor fi lipsiți de diurna care se alocă pentru participarea la ședințele plenare. Totodată, conform Regulamentului Parlamentului, deputații care au lipsit nemotivat la 3 ședințe pe durata lunii iulie vor fi sancționați cu pierderea a 50% din salariul lunar, iar cei care au lipsit la 4 sau mai multe – cu 75%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?