X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Alexandr Lukașenko va vizita Moldova în luna septembrie

23 iul. 2014,, 11:30   Politică
5188 6
Foto: eurasianews.md
Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, va efectua o vizită în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii septembrie, informează NOI.md. Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, informația a fost comunicată de premierul Iurie Leancă în cadrul ședinței cu producătorii și exportatorii de fructe și legume, precum și cu reprezentanții industriei prelucrătoare.

La ședință s-a discutat despre măsurile ce ar urma să fie întreprinse imediat ca urmare a interdicției impuse de Federația Rusă la importul de fructe și legume proaspete și conserve din acestea. La întrevedere au participat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, reprezentanți ai altor ministere responsabile și ai agențiilor specializate.

Iurie Leancă a declarat că Guvernul va intensifica discuţiile cu statele vecine pentru a promova exportul produselor moldoveneşti. Totodată, premierul a precizat că piața belarusă este deschisă în continuare pentru produsele noastre. În context, Iurie Leancă a spus că în a doua jumătate a lunii septembrie, la Chișinău este așteptat în vizită preşedintele belarus, Alexandr Lukaşenko.

Anterior Vasile Bumacov a declarat că Moldova intenționează să majoreze exportul de fructe și legume în Belarus, în contextul interdicției impuse de Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?