Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

UMM s-a reorientat spre pieţele europene

23 iul. 2014,, 11:00   Economie
3803 0
Foto: tiras.ru
Situaţia instabilă din Ucraina a obligat Uzina Metalurgică Moldovenească (UMM) să se reorienteze spre pieţele europene, a declarat vicedirectorul general al UMM, Serghei Zaharov.

Potrivit agenţiei "Infotag", Zaharov a atras atenţia asupra faptului că anterior Ucraina consuma un volum mare de mărfuri ale întreprinderii.

"Astăzi situaţia s-a schimbat, produsele noastre pleacă în România, Polonia şi Cehia", a spus Zaharov.

Din cauza situaţiei instabile de pe pieţe şi cataclismele politice, managerii UMM sînt nevoiţi "să manevreze pe piaţa metalurgiei".

"Dacă vom analiza ultimul an, atunci vom observa că pe piaţa rusă se exportă pînă la 20% din producţia UMM. Respectiv, acesta este unul dintre cumpărătorii noştri, unul tre clienţii principali, dar nu şi unicul. Totul este dictat de politica de preţuri a metalurgiei mondiale. Şi, respectiv, noi repartizăm produsele din metal în direcţiile în care este raţional economic şi avantajos", a spus el.

UMM, capacităţile căreia permit fabricarea unui milion de tone de produse din metal, activează abia la 50%. Uzina produce pînă la 35-40 de mii de tone de metale pe lună. Astfel, întreprinderea asigură un număr de peste 2,5 mii de metalurgi cu locuri de muncă şi salarii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?