X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Belaruşii ar vrea să deschidă în Moldova întreprinderi constructoare de maşini

23 iul. 2014,, 10:45   Economie
5201 7
Foto: noi.md
Pe 22 iulie, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu reprezentanţii delegaţiei Republicii Belarus. În cadrul întrevederii au fost discutate noi oportunităţi şi eventuale riscuri în cooperarea comercial-economică dintre cele două ţări, relatează NOI.md.

Principalele subiecte abordate la reuniune au vizat accesul mărfurilor pe piaţa moldovenească, barierele tehnice în calea comerţului, recunoaşterea certificatelor de conformitate, aplicarea măsurilor sanitare şi fitosanitare, precum şi respectarea regulilor de origine a mărfurilor.

În cadrul întrevederii Andrian Candu a susţinut necesitatea menţinerii şi dezvoltării relaţiilor economice cu partenerii tradiţionali, dînd asigurări că Guvernul acordă o atenţie deosebită respectării regulilor de origine a mărfurilor pentru a preveni riscul reexporturilor ilegale de mărfuri.

Delegaţia belarusă a vizitat întreprinderile moldo-belaruse de asamblare a tractoarelor şi troleibuzelor, exprimîndu-şi interesul în deschiderea în Republica Moldova a industriei constructoare de maşini.

Părţile au convenit să continue practica organizării consultărilor bilaterale şi de monitorizare comună a comerțului reciproc, iar în cazul apariţiei unor probleme, să ia imediat măsuri pentru soluţionarea acestora.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?