X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

PNL a propus crearea unui bloc electoral unic proeuropean

23 iul. 2014,, 10:15   Societate
3980 8
Foto: srsvc.com
Partidul Naţional Liberal (PNL) a propus crearea la alegerile parlamentare din 30 noiembrie a unui bloc unic proeuropean. Potrivit agenţiei "Infotag", o astfel de propunere a fost înaintată partidelor proeuropene parlamentare şi extraparlamentare, marţi, de Biroul Permanent Central (BPC) al PNL.

Naţional-liberalii consideră că ar fi o decizie corectă de a participa la alegeri într-un bloc comun, ca şi în 2005, cînd a fost creat blocul "Moldova Democrată".

"Această propunere are scopul de a evita dispersarea voturilor entităţilor proeuropene şi revenirea la putere a forţelor politice proruse sprijinite din afară. Acest risc persistă, cunoscută fiind dezamăgirea profundă a unei mari părţi a populaţiei din cauza nepromovării reformelor, a lipsei de funcţionalitate a instituţiilor publice, a injustiţiei naţionale şi a gradului mare de corupţie, ce a paralizat structurile statului", se menţionează în mesaj.

Membrii Biroului Permanent Central al Partidului Naţional Liberal vor continua negocierile pentru "invitarea, pe lista electorală a PNL a unor persoane cu o reputaţie profesională şi civică recunoscută în societate, ce împărtăşesc ferme convingeri unioniste".

"Pe lista electorală vor fi prezenţi, de asemenea, tineri, femei, reprezentanţi ai structurilor teritoriale ale PNL, care consideră imuabilă promovarea unionismului şi eliminarea tabuului legat de acest subiect în spaţiul public. PNL pledează pentru delimitarea forţelor autentic europene de cele fals europene şi de forţele politice proruse, ceea ce ar fi posibil prin coagularea entităţilor pro-UE, fapt ce va însemna un succes sigur în alegeri, cu încetarea culpabilizării demagogice a concurenţilor politici extraparlamentari "de readucerea comuniştilor la guvernare", se subliniază în comunicat.

PNL, condus de Vitalia Pavlicenco, se pronunţă pentru integrarea europeană prin unirea Republicii Moldova cu România. La alegerile din 7 aprilie 2009 PNL a participat pe listele Mişcării "Acţiunea Europeană", primind un procent din voturile alegătorilor. La alegerile din 28 noiembrie 2010 PNL a obţinut 0,64% din voturile alegătorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?