Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Zi de "doliu național" miercuri în Olanda pentru victimele MH17

23 iul. 2014,, 08:17   Externe
4243 3
Foto : dw.de
Miercuri a fost declarată zi de "doliu național" în Olanda, a anunțat marți seară guvernul, precizînd că avioanele transportînd rămășițele celor 298 de victime ale zborului MH17 Malaysia Airlines sunt așteptate în jurul orei 16.00 /14.00 GMT/, informează AFP.

După aterizarea celor două avioane, un transportor australian și un aparat al armatei olandeze venind din Ucraina, va fi păstrat un minut de reculegere.

Familiile victimelor vor fi prezente la aeroportul Eindhoven unde sunt așteptate avioanele, însoțite de primul ministru Mark Rutte și regele și regina Olandei, Willem-Alexander și Maxima.

Reprezentanți din cele 10 țări de origine ale victimelor ce au murit în prăbușirea avionului vor fi de asemenea prezenți.

Drapelele vor fi coborîte în bernă și vor bate clopotele din țara ce a pierdut 193 de concetățeni în această dramă.

Boeingul 777 asigurînd zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines între Amsterdam și Kuala Lumpur s-a prăbușit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiștii proruși.

El a fost foarte probabil doborît de o rachetă. Acuzațiile planează în principal asupra separatiștilor, care ar fi folosit o rachetă furnizată de Rusia, în timp ce Moscova acuză la rîndul ei guvernul ucrainean, amintește AFP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?