Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Experți: Schimbarea mentalității noastre este imposibilă fără o terapie de șoc

23 iul. 2014,, 09:00   Societate
4648 9
Foto: vesti.ru
„Am meritat o nouă lecție de terapie de șoc sub formă de embargo la fructe și conservele din fructe și legume. Această lecție este absolut necesară pentru a elimina mentalitatea noastră sovietică și deprinderea de a trăi și a ne mulțumi cu ziua de astăzi”, a declarat pentru NOI.md primarul unei comune mari, care a solicitat anonimatul.

„Vreau să vă amintesc despre două momente cunoscute. În primul rînd, despre faptul că din anul 2000 vinificatorii serioși au început să-și modernizeze activ producția, să sădească plantații de soiuri europene moderne, să implementeze cele mai avansate tehnologii. În al doilea rînd, un stimulent în acest sens era cota zero la profit la investirea mijloacelor în dezvoltarea producției. Ce le-a încurcat producătorilor de conserve din fructe și legume să procedeze la fel? În loc să sădească noi livezi în sistem intensiv, să construiască frigorifere și linii de sortare și ambalare, ei au preferat să-și construiască palate și să procure automobile scumpe sie și odraslelor lor”, a subliniat primarul.

Potrivit interlocutorului, trebuia observat mai demult că aceeași Rusie nu stă pe loc, ci se dezvoltă, se mișcă înainte spre standarde de calitate și cerințe față de produse mai mari. De aceea, acum avem ceea ce am meritat.

„Doar că argumentele mele nu trebuie să fie o justificare pentru liderii Coaliției în privința guvernării incompetente a țării și alegerii greșite a vectorului de dezvoltare sau, mai exact, a deducerii eronate a consecințelor forțării semnării documentelor cu UE, atît de importante pentru societate”, a conchis interlocutorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?