X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Simonenko despre cauza războiului în estul Ucrainei

23 iul. 2014,, 01:00   Externe
20917 21
Foto : obozrevatel.com
„Războiul din Ucraina este, purtat, în primul rând, în interesul oligarhilor. Populația țării noastre se va alege în cele din urmă cu potențialul economic ruinat și o serie de probleme sociale și financiare”, - a declarat liderul comuniștior ucraineni, Petro Simonenko, citat de golos.ua.

El a menționat că astăzi este timpul de a pune anumite întrebări: pentru ce mor oamenii în Ucraina, care vor fi rezultatele războiului și care vor fi transformările cînd acesta se va termina în interesul celor care astăzi îl poartă.

"Războiul din Ucraina este războiul banilor. Luptă oligarhii. Din păcate este un război impus din exterior, pentru interesele americane în materie de gaze de șist în Donbas. De asemenea, este problema luptei dintre oligarhii ucraineni. Și astăzi oligarhii, după preluarea puterii în rezultatul loviturii de stat, luptă pentru distrugerea potențialului economic al altor oligarhi", - a declarat liderul Partidului Comunist din Ucraina.

El a subliniat că, în contextul acestei lupte este distrus marele potențial economic al poporului Ucrainei. Ca urmare, populația din Donbas va avea dificultăți enorme din cauza șomajului, lipsă de fonduri și de buget, etc.
"Și ultima ședință a guvernului, care a abordat problema sechestrului bugetar este o dovadă în plus", - a rezumat Simonenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?