Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Zdrobind rebelii din Donbas, armata ucraineana se va îndrepta în Crimeea

23 iul. 2014,, 00:51   Externe
10798 11
Foto : russiancouncil.ru
În cazul înfrîngerii rebelior în Novorosia armata ucraineană va lansa o ofensivă împotriva Crimeei, ceea ce poate duce la consecințe imprevizibile, au declarat la 21 iulie participanții la masă rotundă consacrată politicii externe a Rusiei în noile condiții, transmite REGNUM.

"Dacă Ucraina va începe o ofensivă totală, aruncînd în luptă cea mai mare parte a forțelor sale armate, rebelii nu vor rezista, - consideră expertul în probleme de securitate Alexei Fenenko. - Apoi, se pare, Ucraina se va îndrepta în Crimeea".

Această turnură a evenimentelor, potrivit directorului Centrului pentru studii social- politice a Institutului CSI, Vladimir Evseev, va forța Rusia să înceapă o confruntare militară deschisă și să introducă trupe pe teritoriul Ucrainei pentru a asigura securitatea Crimeei. "Dar, din păcate, acest lucru nu vor să-l înțeleagă la Kiev, - a subliniat el. - Unul dintre scenariile posibile de dezvoltare a acestor procese este începutul unui război nuclear pe scară largă, dar acest scenariu nu este foarte realist".

"Scenariul cel mai realist este că rebelii din Donețk și Lugansk, nu vor fi înfrînți, că, treptat, prin mari sacrificii, ei vor restabili controlul asupra teritoriului RPD și RPL, - consideră Evseev. O altă problemă este că Rusia nu poate trimite trupe în acest teritoriu pentru a-l elibera de " junta de la Kiev".

În opinia sa, încetarea confruntării militare în Ucraina este posibilă numai în cazul despărțirii părților implicate în conflict, aceasta se poate face în două moduri - prin retragerea benevolă a trupelor ucrainene voluntare sau prin introducerea contingentului de menținere a păcii. Cu prima variantă nu este categoric de acord Kievul, iar a doua nu este acceptată de Europa.

În situația actuală, consideră Evseev, Rusia ar trebui să continue să susțină insurgenții și să nu se implice într-o confruntare inutilă cu Occidentul. El este convins că SUA sînt interesate de a atrage Rusia într-un conflict militar deschis și o provoacă să introducă trupe în Ucraina, deoarece aceasta ar contribui la consolidarea sentimentelor anti-ruse în Europa și ar facilita introducerea unor sancțiuni economice pe scară largă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?