X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Agricultori: Guvernarea nu are nimic de pierdut în afară de lanţurile de aur

22 iul. 2014,, 16:55   Societate
7996 12
Foto: legumicultura.ro
Societatea civilă din Republica Moldova din nou s-a divizat radical. De data aceasta motivul este executarea avertizărilor din partea Rusiei la adresa Republicii Moldova privind eventuala schimbare a regimului de comerţ bilateral în cazul semnării Acordului de asociere şi de liber schimb cu Uniunea Europeană, relatează NOI.md.

Producătorii intervievaţi sînt nemulţumiţi de acţiunile autorităţilor centrale. Prim-ministrul Iurie Leanca şi ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, propun să "scăpăm de coşmarul rusesc" şi să ne reorientăm la alte pieţe, aşa cum au făcut vinificatorii. Însă recolta trebuie vîndută acum, dar nu în viitorul apropiat.

În opinia lor, propunerea de a aproviziona armata şi grădiniţele cu mere achiziţionate contra sumei 20 de milioane de lei, înaintată ca una dintre soluţiile de ieşire din situaţia catastrofală, este absolut neserioasă, chiar batjocoritoare.

„Mă întreb de ce numai mere? Eu cultiv prune, cineva – struguri. Cine doreşte castraveţi, roşii proaspete? Guvernanţii ne-au păcălit cu promisiunile despre un viitor european luminos, cu declaraţii despre tot felul de asistenţă în modernizarea producţiei. Pentru toate acestea este nevoie de mult timp. De ce oare au fost semnate cu atîta grabă documentele cu UE?! De ce a trebuit să fie stricate relaţiile noastre cu Rusia, Belarus, Kazahstan?! Pe de altă parte, e clar că guvernarea actuală nu are industria proprie, nici nu are nimic de pierdut în afară de lanţurile lor de aur", afirmă agricultorii indignaţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?