Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cîteva companii petroliere au anunţat despre reducerea preţurilor la motorină şi gaz lichefiat (VIDEO)

22 iul. 2014,, 13:30   Economie
4215 0
Foto: noi.md
Cîteva companii petroliere au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) că începînd de astăzi, 22 iulie, vor reduce preţurile de comercializare cu amănuntul a motorinei şi gazului lichefiat, informează NOI.md cu referire la un comunicat al ANRE.

În opinia specialiştilor ANRE, unul dintre motivele principale pentru modificarea preţurilor actuale de comercializare cu amănuntul a acestor tipuri de carburanţi este întărirea poziţiei leului moldovenesc în raport cu dolarul american.

Potrivit Legii privind produsele petroliere, preţurile de comercializare a benzinei, motorinei şi gazului lichefiat sînt stabilite de către agenţii economici care activează pe această piaţă în conformitate cu Metodologia formării şi aplicării preţurilor la produsele petroliere, aprobată de ANRE. Preţurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale şi a gazului lichefiat se stabilesc în baza preţurilor de vînzare cu ridicata şi a cheltuielilor aferente activităţii de comercializare cu amănuntul a acestora, în conformitate cu standardele naţionale de contabilitate, aplicînd o rată de rentabilitate de 10 la sută, prevăzută în metodologia nominalizată.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?