Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Agricultor: Tiraspolul ne cauzează pierderi de milioane. Care va fi răspunsul Chişinăului?

21 iul. 2014,, 14:20   Economie
5905 5
Foto: noi.md
„Administraţia raionului Dubăsari ne-a permis să ne prelucrăm terenurile de după traseul Tiraspol-Camenca, însă acest fapt nu ne-a adus mare bucurie, mai degrabă scîrbă”, a comunicat pentru NOI.md preşedintele gospodăriei agricole „Agro-Tiras” din satul Molovata Nouă, raionul Dubăsari, Stepan Driga.

Interlocutorul a explicat că, din cauza interdicțiilor Tiraspolului, agricultorii nu au putut prelucra semănăturile de grîu cu erbicide şi insecticide, nici introduce îngrăşăminte.

„Condiţiile climaterice din anul curent au fost excelente pentru cereale, noi speram să obţinem o roadă bogată, însă, din cauza interdicţiilor, noi astăzi recoltăm în cel mai bun caz cîte 20 de chintale la hectar – de două ori mai puţin decît ne aşteptam. Numai pe acest sector pierderile noastre au depăşit un milion de lei. Încă un milion am pierdut la floarea-soarelui şi la porumb – noi nici nu am semănat aceste culturi pe cîmpuri. Situaţia altor fermieri nu este mai bună”, a precizat agricultorul.

Conducătorul nu are dubii că astăzi liderii transnistreni se bucură: au cauzat şi pierderi fermierilor încăpăţinaţi şi au privat şi Guvernul Moldovei de necesitatea de a le acorda compensaţii, deoarece le-au permis oamenilor să-şi culeagă recolta.

„Contez foarte mult pe raţiunea conducerii noastre, că ei nu vor renunţa la decizia adoptată privind compensarea pierderilor. La urma urmelor, vina noastră este că noi rămînem fideli Constituţiei Moldovei, iar conducătorii ţării sînt vinoveți că nu pot ajunge la o înţelegere cu autorităţile transnistrene în privinţa problemei noastre. De altfel, cu ei este imposibil să ajungi la vreo înţelegere. Şi nu există garanţii că la anul această istorie nu se va repeta”, a menţionat Driga.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?