Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Tiraspolul consideră că situaţia din Ucraina şi semnarea Acordului de asociere RM-UE sînt cauzele dificultăţilor economice ale regiunii

21 iul. 2014,, 10:00   Societate
2838 0
Фото: mirpmr.ru
Economia Transnistriei este influenţată negativ de criza şi războiul civil din Ucraina, semnarea de către Moldova a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, precum şi de situaţia de pe pieţele internaţionale. Astfel a explicat cauzele problemelor economice din Transnistria prim-vicepreşedintele guvernului autoproclamatei RMN, Maia Parnas, relatează agenţia "Infotag".

Într-un interviu acordat presei locale ea a menţionat că "începînd cu aprilie, s-a înregistrat o tendinţă de reducere a volumelor de producere, livrare a produselor finite şi, ca urmare, în mai s-au redus veniturile întreprinderilor. Acest fapt a generat venituri atît la buget, cît şi pe conturile care sînt surse de acoperire a deficitului bugetului".

Ministrul Dezvoltării Economice din regiune, Vladimir Artiomenko, priveşte cu un optimism precaut situaţia din jurul Transnistriei, bazat pe rezultatele comunicării cu antreprenori şi conducători ai întreprinderilor din Transnistria.

"Un şir de întreprinderi care au pierdut piaţa Ucrainei au început a exporta pe alte pieţe. Unele uzine care au întîlnit probleme cu tranzitarea mărfurilor şi-au convins partenerii, au modificat condiţiile acordurilor şi continuă livrările de produce deja în baza unor condiţii noi, procură materie primă şi nu-și sistează activitatea", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?