Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Ucraina: Încăierare cu focuri de armă în centrul Kievului

20 iul. 2014,, 00:05   Externe
12750 8
Foto: ntv.ru
În centrul orașului Kiev protestatarii s-au încăierat din cauza ideei de a reformata Maidanul.

Protestatarii s-au încăierat în Piața Independenței în centrul orașului Kiev. În timpul încăierării un necunoscut a împușcat în aer.

Potrivit UNIAN, conflictul a avut loc din cauza ideei de a reformata Maidanul. Documentul, care propune strîngerea deșeurilor, demontarea baricadelor și înlocuirea corturilor vechi cu unele noi a fost citit de pe scenă de reprezentantul "sutei a doua". Cu toate acestea, altor protestatari acest lucru nu le-a plăcut. "Maidanoviștii" au considerat că documentul este un motiv de a-i expulza din centrul orașului.

De notat, că autoritățile de mai mult timp îi îndeamnă pe protestatari să părăsească centrul Kievului. Astfel, primarul Vitali Kliciko a atras atenția asupra faptului că pe Maidan permanent se aud focuri de armă și au loc încăierări. Iar ministrul de interne Arsen Avakov i-a numit pe protestatari "oameni de neînțeles, nesimpatici", care "vînd Ucraina cu amănuntul".

Ca răspuns la aceasta "maidanoviștii" au declarat că sînt gata să meargă la război în estul Ucrainei, dar numai cu condiția ca împreună cu ei să meargă și copiii funcționarilor, inclusiv fiul lui Avakov.

De notat că la începutul săptămînii trecute pe Maidan a avut loc o altă încăierare cu împușcături. Ca urmare, patru persoane au fost rănite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?