Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

General american: SUA sînt amenințate de dezastru

20 iul. 2014,, 00:25   Externe
21179 11
Foto: polit.ru
Un general al marinei americane a declarat la o audiere în Senat că interdicția privind livrarea în Afganistan a elicopterelor rusești Mi-17, propusă în Congres ar fi "catastrofală" pentru țară. Fără tehnica militară rusă SUA nu ar putea soluționa problemele asigurării securității în Afganistan.

Generalul Joseph Dunford a precizat că este vorba despte achiziția de către Statele Unite ale Americii a 88 de elicoptere Mi-17 pentru Forțele armate afgane. "Motivul pentru care am folosit cuvîntul "catastrofal", care cred că nu este o hiperbolă, este că afganezii nu vor primi Mi-17, iar aceasta va afecta serios capacitatea lor de a lupta împotriva inamicului" - citează RIA Novosti cuvintele generalului american.

O astfel de declarație dură și categorică generalul a făcut la audierile în Senat. De notat că președintele american Barack Obama l-a nominalizat pe Dunford la funcția de șef al corpului pușcașilor marini.

Potrivit generalului, Statele Unite intenționează să lase în Afganistan către finele anului doar 9800 de soldați în calitate de forțe auxiliare. Aceste calcule se bazează parțial pe presupunerea că armata afgană va fi în măsură să asigure securitatea, inclusiv a soldaților americani care rămîn în Afganistan.

Anterior, un număr de senatori americani au introdus amendamente la bugetul pentru apărare pentru perioada de pînă în 2015. Într-unul dintre amendamente este prezentă o clauză, care interzice tranzacțiile cu Rosoboronexport, ceea ce ar suspenda livrările curente de elicoptere în baza contractului cu Pentagonul. Statele Unite ale Americii la 16 iulie au impus sancțiuni împotriva unui număr de companii energetice, financiare și de apărare din Rusia - printre acestea din urmă se numără "Almaz-Antei" și "Kalașnikov". Cu toate acestea, este de remarcat faptul că, Rosoboronexport lipsește din lista de sancțiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?