Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Deputat rus: Rusia avertizează Moldova asupra propriilor greșeli (VIDEO)

18 iul. 2014,, 07:38   Economie
9125 12
Foto: noi.md
„Rusia a trecut deja prin ceea ce se întîmplă în prezent cu Moldova. La un moment dat Rusia s-a lăsat ademenită de promisiunile Occidentului și s-a pomenit cu probleme, cu care se confruntă în ultimii 20 de ani și care sînt rezultatul acelei gîndiri ușuratice. Noi dorim tare mult să avertizăm Moldova să nu repete greșelile noastre”, a declarat pentru NOI.md secretarul Comisiei parlamentare a Dumei de Stat a Rusiei, Iuri Nagherneak, în cadrul Conferinței Internaționale „Republica Moldova – de la renaștere la unitate”.

„În speranța unor promisiuni efemere și edificarea unor relații cu Occidentul, Moldova ar putea să nu obțină nimic sau doar atît, încît ulterior acest fapt va stîrni doar un zîmbet amar. În schimb, Moldova poate pierde foarte multe în Est. Dacă citești cu atenție și pătrunzi în esența documentelor semnate de Moldova cu UE, devine clar că vi se propune mult mai puțin decît veți pierde în Est”, a subliniat politicianul.

Nagherneak a amintit că cotele oferite producătorilor locali alcătuiesc doar a cincea sau chiar a zecea parte din ceea ce Moldova ar putea exporta liber pe piața rusă. Referindu-se la intenția Rusiei de a introduce taxe vamale la produsele moldovenești, oficialul rus a explicat că este vorba despre „un pas normal de protecție a intereselor economice ale statului rus și în niciun caz nu este vorba despre o răzbunare”.

„Ați ales UE și trebuie să fiți pregătiți că Rusia va avea față de voi o atitudine ca față de un stat european. De ce Polonia, de exemplu, trebuie să achite taxe vamale, iar Moldova nu? Altă întrebare este dacă vor mai fi după aceasta fructele voastre competitive. Dar deja e alegerea voastră”, a precizat Nagherneak.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?