Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Tarlev: Cu ce este mai atractivă integrarea europeană decît cea eurasiatică? (VIDEO)

17 iul. 2014,, 16:15   Societate
6821 4
Foto: noi.md
„Noi ne pronunțăm pentru renașterea și dezvoltarea durabilă a Moldovei în toate sferele: politică, economică, socială și culturală. Însă în care direcție vom avea succese, în cea europeană sau eurasiatică? Pentru a răspunde la această întrebare am organizat această masă rotundă”, a declarat, intervievat de NOI.md, președintele Congresului Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova (CNIAM), Vasile Tarlev.

La inițiativa CNIAM, la Chișinău are loc Conferința internațională „Republica Moldova – de la renaștere la unitate”, la care participă experți și economiști de vază, politicieni și oameni de afacere din țară și de peste hotare.

„Noi semănăm cu popoarele din fosta URSS – avem aceeași educație, aceeași religie, gîndim și ne îmbrăcăm la fel. Sîntem un tot întreg, sîntem o familie”, a declarat ex-premierul Vasile Tarlev în cuvîntul său de salut.

„Estul ne spune: moldoveni, veniți pe piețele noastre cu vinurile voastre minunate, cu legumele gustoase și fructele aromate. Vindeți cît doriți fără niciun fel de taxe și cote. Iar noi le răspundem că am ales integrarea europeană... Cu ce este mai atractivă pentru noi integrarea europeană?! Sînt convins că 60% dintre deputații noștri nici nu cunosc documentele și anexele Acordului de asociere și de liber schimb cu UE. Iar în aceste documente drepturile și posibilitățile noastre sînt destul de limitate. Pentru a clarifica lucrurile, am și propus agenda conferinței”, a subliniat Tarlev.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?